Eerste editie #BredaPraat

Geschreven door Webredactie op 01 november 2017

Samen met de andere coalitiepartijen is het initiatief genomen voor een debatavond buiten de de muren van het Stadhuis: #BredaPraat. De gedachte is om onderwerpen aan de orde te stellen die leven in de gemeente. Het wordt nadrukkelijk geen politiek café.  De doelstelling is ook om als politiek na de eerste editie een stap terug te zetten, zodat het een partijonafhankelijke terugkerende avond wordt en blijft.

De eerste editie is op 8 November, met als centrale vraag: "Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?"

BredaPraat - Editie 1

Evenementenbezoekers, stappers, winkeliers en winkelend publiek en bewoners. De binnenstad is bij uitstek een gebied waar de verschillende belangen botsen. 'Talkshow' #BredaPraat zoomt tijdens haar eerste editie in op het uitgaanswereldje. De centrale vraag:
Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?

Op 8 november in Kerkplein Venue interviewen Wijnand Nijs (BredaVandaag) en Henk Schol verschillende direct betrokkenen over deze vraag en dagen ze ook uit op elkaar te reageren. Onder meer wethouder Boaz Adank (binnenstad en evenementen) en
evenementenorganisator Billy Zomerdijk maken duidelijk wat zij ervan vinden en wat er wel of niet moet gebeuren. Zomerdijk pleitte onlangs voor een verruiming van de openingstijden voor clubs, tot 06.00 uur.  Waarom draagt dat volgens hem bij aan een aantrekkelijke uitgaansstad? Burgemeester Depla is gevraagd om de avond samen te vatten in wat volgens hem de conclusie is van deze avond.

Tijdens de avond wordt ook de zaal gevraagd stelling te nemen én zich via interviewer Henk Schol tot de podiumgasten te richten met vragen. We hopen dat ook vertegenwoordigers van de Bredase politiek in de zaal aanwezig zijn, zodat
meteen duidelijk kan worden wat de standpunten zijn van de verschillende partijen.

De avond begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur. We nodigen graag iedereen uit om bij deze avond aanwezig te zijn! Toegang is gratis, drankjes voor eigen rekening. Het programma duurt tot 21.30 uur. Daarna is er een dj en kan er onder genot van een drankje informeel worden nagepraat.

Volg #BredaPraat ook op Facebook: https://www.facebook.com/BredaPraat/

Laat een reactie achter